Follow Us

19 Eylül 2014 Cuma

Kuru Meyveli Yulaflı Muhallebi

Gönderen Ayşegül zaman: 14:56
Tepkiler: 
Yulaflı Kuru Meyveli Muhallebi
 
 
Oğlumun severek yediği yulaflı kuru meyveli muhallebiyi bazen gece, bazen ara öğün olarak  bazen kahvaltı olarak yapıyorum. Çok severek yiyor benim kuzucum. Bir yaş öncesi su ile sonrasında sütle hazırladım. Besleyiciliği yüksek olan yulaf , bol miktarda nişasta içerir. B grubu vitaminler ile başta kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor ve demir mineralleri olmak üzere kemikleri güçlendiren mineraller bakımından da zengin içeriğiyle bebek beslenmesinde mutlaka olması gereken bir tahıl. Araştırmalarıma göre çocuklarda boy uzaması konusunda çok etkili olduğunu bildiğimden kurabiye bisküvi kek ve çorbalarında sıklıkla kullanıyorum. Muhallebimizi muz elma armut gibi meyvelerle zenginleştirebiliriz. Fındık, yerfıstığı, Ceviz, Badem, Kaju fıstığı gibi kuruyemişlerle ( alerjik olabilir denemeden ve uygun ayına gelmeden kullanmayınız) besleyiciliğini arttırabiliriz. Buğday rüşeymi ekleyebiliriz.
 
 
  • Bir su bardağı su, bir yaş sonrası süt
  • 3 Yemek kaşığı yulaf unu,
  • 1 Yemek kaşığı silme irmik,
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu,
  • 1 kuru incir,
  • 2 kuru kaysı
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm,
  • 1 adet kuru mürdüm eriği,
  • 2 adet hurma,
  • Bir çimdik tarçın,
  • Rendelenmiş ceviz içi
  • Üzerine tercihen bal yada pekmez,
 
Küçük bir tencerede yıkanmış ufacık doğranmış kuru meyveleri 5-10 dakika pişiriyoruz. Yulaf unu ile soğuk su yada sütümüzü ocağa alıp karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Kuru meyveler ve tarçın ile blender'dan geçirip ılınmaya bırakıyoruz. Üzerine rendelenmiş ceviz serpiştirip dilersek bal gezdirebiliriz ( Bir yaş altı bal yasaklı gıdalardan) . Afiyet olsun miniklere ölçü 2 porsiyondur yarı ölçüde pişirilebilir.
 
 
 

0 yorum:

 

Bebeğim Büyüyor Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea

Follow Us