Follow Us

30 Nisan 2014 Çarşamba

Buğday ve Enginarlı Yoğurt Çorbası

Gönderen Ayşegül zaman: 08:15
Tepkiler: 

Oğlumun hayır diyemediği ağzını istekle açıp bir güzel yediği çorbası, bence çok besleyici. Ne zaman hasta olsa, diş çıkarsa, nazlı iştahsız halleri olsa hemen yaparım bu çorbayı oda severek yer, o mutlu ben mutlu :) Bu sefer buğdaylı, nohutlu, tavuklu ve enginarlı yaptım.Malzemeler:2 Yemek haşlanmış aşurelik buğday 2 Yemek kaşığı haşlanmış kabukları soyulmuş nohut 1 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk baget (biz köy tavuğu temin ediyoruz) tavuk suyu, 1 adet enginar, 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 1 Adet Yumurta 1 küçük kase Yoğurt 1 Yemek Kaşığı Un 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane, dere otu 1 diş sarımsak isteğe bağlı Tuz Göz kararı Su Aşurelik buğdayımızı yıkayıp süzüyoruz. 2 su bardağı sıcak suda güzelce haşlıyoruz. Enginarı minik minik doğrayıp ekliyoruz. Didiklenmiş tavuk ve nohutu ekliyoruz. Bir kase içerisine 1 yumurta, üzerine 1 yemek kaşığı un ilave ederek, çırpma teli ile bir güzel çırpıyoruz.. Üzerine 1 kase (3 tepeleme yemek kaşığı kadar) yoğurt ve bir diş ezilmiş sarmısak ilave ediyoruz ve güzelce tekrar çırpıyoruz. Tencereden bir miktar su alıp, terbiye’ ye ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Terbiyeyi çorbaya ilave ederek karıştırıyoruz. Kaynayana kadar durmadan karıştırıyoruz yoksa çorbamız kesilebilir. 3 dk. kaynadıktan sonra tuzunu atıp altını kapatıyoruz. Bebeğim için koyu kıvamı tercih ediyorum 1 su bardağı kadar tavuk suyu ilave ediyoum göz kararı. Üzerine zeytinyağı gezdirip naneyle mis gibiçorbamız hazırdır. Kuzum çok severek yedi maşallah

0 yorum:

 

Bebeğim Büyüyor Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea

Follow Us