Follow Us

19 Ağustos 2013 Pazartesi

BOLU USULÜ TARHANA ÇORBASI

Gönderen Ayşegül zaman: 08:20
Tepkiler: 

KIYMALI TARHANA ÇORBASI
5 çorba k. tarhana
100 gr. kadar daha azda olabilir kıyma
1 çorba k. salça
1 çorba k. tereyağı
Tuz karabiber nane pul biber
su

Tereyağını tencereye alıyoruz. Peşinden Kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve taze çekilmiş karabiber dilersek acı pul biber ve nane ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine soğuk suyumuzu ekleyip tarhanamızı katıyoruz. Karıştırarak kaynamasını bekliyoruz.  Altı kısık ateşte 10-15 dakika kadar kaynatıyoruz. Tuzunu koyuyoruz. Kıvamına bakıyoruz çok koyu olursa sıcak suyla kıvamını açıyoruz. Kısık ateşte biraz daha kaynattıktan sonra servis ediyoruz. Kış günlerinde içimizi ısıtacak harika bir çorba. Hastalık dönemlerinde içine ezilmiş sarmısakla müthiş şifalı oluyor, hastayı ayağa kaldıran çorba :)


 tuz

0 yorum:

 

Bebeğim Büyüyor Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea

Follow Us