Follow Us

30 Mayıs 2014 Cuma

MEME UCU ÇATLAKLARI VE YARALARI NASIL GEÇER?

Gönderen Ayşegül zaman: 05:57
Göğüs Çatlak ve Yaraları
  Sağ salim doğumumuz gerçekleşmiş, sütüm gelmiş, bebeğim memeyi tutmuş, kendimi baya toparlamışım derken birde göğüslerimdeki çatlaklarlar ve yaralar belirmişti o dönem. Annelik acayip bir serüven hep biri biter biri başlar derlerdide inanmazdım.

Göğüslerdeki o tiz acının tarifi yok, çok rahatsızlık verimişti bana, emzirmek bir kabus haline gelmişti. Tam bebiş emmeye başlıyor süt bollaşıyor,acıdan ki ben çok az yaşadım  memeyi oğlumun ağzına vermekten acayip korkar olmuştum, bebeğim emerken ağladığımı bile biliyorum. Neyseki bu durum bende çok az sürdü. Hamileyken 8. aydan itibaren sorun yaşamamak için göğüslerime her gün zeytinyağı ve lansinoh sürmüştüm. Hemşire bir arkadaşımın tavsiyesiydi. (Ayrıca susam yağına E vitamini ampülü kırıp göğüslere dairesel masaj yapmakta süt kanallarının açılmasını süt bezlerinin gelişmesini ve süt üretiminin artmasını sağlıyormuş. Satır arası bir bilgi ben bunu çok yapmadım annemin ve ablamın sütü boldu benimde öyle olacağanı düşündüm ama şimdi keşke yapsaydım diyorum.)

 Emzirme harika bir süreç bebeğinizin gözünün içine bakarak aranızdaki bağı kuvvetlendirmenin harika bir yolu. Benim çatlaklarım bebeğimi doğru emzirememekten olmuştu. Göğsümün kahverengi kısmı ile değilde ucunu alıyordu kuzucum.  Giderek artan  acı ile başedemedim bir sürü tavsiye oldu ama tek fayda gördüğüm madecassol, bepanten krem, bepanten merhem ve çinko oksit kremi karışımı oldu. Karışımı sürdükten sonra göğüs pedi kapattım rahat bir emzirme sütyeni giydim 3 saat kadar emzirmedim. İyice yıkayıp temizlemek gerekiyor ılık suyla temiz bir tülbentle güzelce sildim. Oğlum emmeye başladığında inanamadım mucize gibiydi. Acı yok gibiydi. Bir kez daha kullandım karışımı bana yetti.
Mutlu emzirme için tavsiyelerim;
 Emzirme pozizyonuna çok dikkat ettim göğsümü kahverengi bölümü ile bebeğime vermeye başladım. Emzirme sonrası ılık su ile silip kuruladım. Göğsümü sıkarak birkaç damla sütü meme başına sürdüm kurumusanı bekledim böylece havada almış oldu. Memelerin ilacı yine kendisinde aslında :) Zeytinyağı ile lansinohu her emzirme sonrası sürdüm ve göğüs pedi kullandım. Göğüsler emmeye alıştıkça, temizliğine kuru kalmasına ve bakımına dikkat ederek çatlak ve yara sorununu bir daha hiç yaşamadım. Hamilelik sürecinde emzirmeye hazırlanmanında önemini  belirtmek isterim. Bol sütlü, acısız harika emzirmeler dilerim.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Kremleri hangi oranda karıştırdınız

Unknown dedi ki...

Ben de sizinle aynı durumdayım yardımınıza ihtiyacım var yanıtlarsanız sevinirim

Unknown dedi ki...

Ben her şeyi denedim en iysi teramisin göz merhemi sürüp emzirme zamanı silmek ve iyi olana kadar silikon uc kullanmak

hale34 dedi ki...

Ben meme ucu çatlağını coresatin pembe ile geçirdim arkadaşlar.yıkayıp emziriyordum.yaraya dönen meme ucunu çok kısa sürede geçirdi.herkese geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

kac gunde gecti...

Unknown dedi ki...

3aylik bebegim.var dogumdan beri goguslerim.yara napmaliyim.nasil gecicek herseyi denedim

 

Bebeğim Büyüyor Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea

Follow Us