Oğlumun çok sevdiği kahvaltısı ve atıştırmalığı olur kendileri. Kahvaltıda bal, fındık ezmesi ve peynir ile servis yapıyorum. Bazen' de araöğün için sevdiği meyvelerle veriyorum.Yanında karışık meyvesuyu, ıhlamur yada süt içiyor. Yapımı kolay oldukça besleyici olan pankekimizin tarifine gelelim;
Malzemeler:
- 1 çay bardağı un ( Tam buğday unu ile karışık),
- 1 yumurta
- 1 çaykaşığı kabartma tozu,
- 1 çay bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı,
Yumurtayı iyice çırpalım süt ve yağ ilave ederek karıştıralım. Unumuzu ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz koyu boza kıvamında bir karışım
elde edelim. (Koyu ise
süt, sıvı ise un ilave edebilirsiniz) Teflon tavayı ocağa alıp kızdıralım. bu aşamada ilk etapta hafif yağlayabiliriz. Sonra ocağımızı azıcık kısalım ve bir kaşık ile hamurdan alıp dilediğimiz miktar ve büyüklükte tavanın ortasına dökelim. Üzeri göz göz olunca
spatula ile ters çevirelim. Hamurumuz bitinceye kadar aynı işleme devam edelim. Nefis pankekimiz hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder