MALZEME LİSTESİ:
1 dilim kabak
1 adet patetes
1 havuç
2 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 su b. süt istenirse krema
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Kabağı, patatesi ve havucu küçük küp şeklinde doğruyoruz. Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ döküyoruz, soğanı ve sarımsağı kavuruyoruz. Peşinden havucu ilave ediyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra patates ve bal kabaklarını ekliyoruz. Su ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve sebzeleri haşlıyoruz. Sebzeler haşlanınca diğer tencerede meyanesini hazırlıyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve unu kavuruyoruz. Soğuk süt ve soğuk suyla kıvamını açıyoruz.
Haşladığımız sebzeleri suyuyla beraber diğer tencereye ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz. Bebekler için blenderdan geçirip, yada çatalla ezebiliriz. Son olarak isteğe bağlı olarak dilediğiniz miktarda krema katabiliriz. Tadı harika oluyor.
1 dilim kabak
1 adet patetes
1 havuç
2 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 su b. süt istenirse krema
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Kabağı, patatesi ve havucu küçük küp şeklinde doğruyoruz. Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ döküyoruz, soğanı ve sarımsağı kavuruyoruz. Peşinden havucu ilave ediyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra patates ve bal kabaklarını ekliyoruz. Su ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve sebzeleri haşlıyoruz. Sebzeler haşlanınca diğer tencerede meyanesini hazırlıyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve unu kavuruyoruz. Soğuk süt ve soğuk suyla kıvamını açıyoruz.
Haşladığımız sebzeleri suyuyla beraber diğer tencereye ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz. Bebekler için blenderdan geçirip, yada çatalla ezebiliriz. Son olarak isteğe bağlı olarak dilediğiniz miktarda krema katabiliriz. Tadı harika oluyor.
0 yorum:
Yorum Gönder