KISIR
MALZEMELER
MALZEMELER
2 su b. ince bulgur
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 Tane kuru soğan
Kıvırcık
7 taze soğannar ekşisi yada limon
zeytinyağı
tuz
karabiber, kimyon
su
HAZIRLANIŞI:
İnce bulguru bir kaseye alıyoruz ve üzerine kaynar su döküyoruz. Streç filmle ağzını kapatıp yumuşamaya bırakıyoruz. Eğer midenizde sorun varsa tencerede üzerini geçene kadar su koyup suyunu çekene kadar pişirebiliriz. 1 kuru soğanı yemeklik ince ince doğruyoruz ve sıvı yağda kavuruyoruz. Salçaları koyuyoruz kokusu çakana kadar kavuruyoruz. Maydanozu, domatesi, naneyi ve yeşil soğanı kıvırcığı ince ince doğrayıp ilave ediyoruz. Nar ekşisi ve zeytinyağı döküyoruz. Tuzunu ve karabiberini kimyonunu atıp karıştırıyoruz.7Üzerini turşuyla servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder