Balık Çorbası |
Haftada iki kez balık yedirmeye çalışıyorum oğluma. Bazen çorba olarak bazen buğuluma yada fırında pişirip sunuyorum küçük beye. Bu lezzetli vitaminli besleyici çorbayı ayrı bir seviyor miniğim. Yarım deniz levreğini güzelce yıkayıp bir tencereye
aldım üzerine 3 su bardağı kadar su ekledim. Balık pişene kadar haşladım.
Balığı kenara alıp etlerini sıyırıp kılçıklarını ayıkladım. Balığın kılçığını
ve kafasını suya geri koyup tekrar 15.dk kadar haşladım. İstenirse bu aşama
geçilebilir. Somon sardalya yada dil balığı kullanılabilir. Balık suyunun içine
küp doğranmış patates havuç ve kabak ekleyip haşlayıp bir miktar balıkla
blendırden geçirdim. Bir yemek kaşığı unu tereyağı ile hafif kavurup sebzeli
balık suyuyla hızlıca karıştırarak buluşturdum. Un' da sebze suyuda çok sıcak olmamalı yoksa topaklanabilir. Kılçıkları oldukça dikkatli ayıklamalıyız gerekirse süzgeçten geçiriyorum.
**Koyu kıvamlı bir
çorbaydı bizimki istenirse su eklenebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder