11 Mayıs 2012 Cuma
ÇİLLİ PRENSES TATLISI
misafirlerime sikca yaptigim; Lezzetli ve hafif tadı , guzel görünümü ve cok kolay yapilisiyla mutfagimda uzun zamandir pişirilen bir tatli..
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardagi seker
1.5 su bardagi yogurt
1 su bardagi irmik
1 su bardagina yakin yag
yarim su bardagi tane hashas
1 tatli kasigi karbonat
1 vanilya
2 su bardagi un
uzerine 1 paket kremsanti (1 caybardagi sutle hazirlanmis)
YAPILISI; yumurtalari bir kapta sekerle birlikte mikser kullanarak cırpıyoruz ve diğer malzemeleri sirayla ekleyerek bir kasik (tahta kasik onerilir) yardimiyla karistirılır. Kek kivaminda olacak .175 derecede pişiriyoruz.
**firindan ciktiktan sonra 1 su bardagi seker ve 1.5 su bardagi su ile soguk sebet yapip uzerine doküyoruz.
**soguduktan sonra kremsantiyi sürüyoruz. Buzdolabinda beklettikten sonra servis yaparken uzerine hindistan cevizi serpebiliriz .
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder